logo

F1RST BV

Neem contact met ons op
Wilt u meer te weten komen over onze producten of wilt u advies op maat? Neem gerust contact op met één van onze adviseurs.

Tel. +31 (0)88-0110297 / Whatsapp +31 (0)88-0110295

info@f1rst.nl

 

Zakelijk laden

Zakelijk slim verduurzamen

De vraag naar elektrische laadpalen blijft maar groeien! Het is zakelijk gezien dan ook een heel slimme investering om laadpalen voor uw klanten, bezoekers, medewerkers of huurders te plaatsen.

Dynamisch laden

Met de laadoplossingen van F1RST bent u altijd voorzien van voldoende laadpunten rondom uw bedrijf, instelling of organisatie. Bij F1RST kunt u zelfs tot 100 laadpunten op één basissysteem aansluiten. Er zijn er maar weinig die dat kunnen!

De F1RST laadoplossing bestaat uit twee delen. Het eerste deel is de Cube waar u fysiek de laadkabel op aansluit. Het tweede deel is het intelligente systeem: de EVI (Electronical Vehicle Intelligence).

 

EVI verdeeld de krachtstroom onder uw laadpunten. Zo wordt de krachtstroom van de Cube met een opladen elektrische auto aan de lijn, doorgestuurd naar de overige Cube’s. Zo haalt u optimaal rendement uit uw oplaadpunten!

 

Onze Cube’s zijn te installeren op de plek die voor u zakelijk wenselijk is. Bij F1RST maakt u gebruik van een modulair systeem dat op bijna alle ondergronden te plaatsen. En bij installatie aan de wand heeft u niet eens een grondplaat nodig. Heel handig dus!

zakelijk laden

Dedicated laden

Bij het dedicated laden gebruikt de Cube stroom die beschikbaar wordt gegeven. Hierbij wordt er dus niet gemeten en verdeeld zoals de EVI voor Cube’s inricht. Deze manier van laden is van toepassing wanneer er een gehele groep beschikbaar is voor het laten van de elektrische auto.

Modulair systeem

De Cube is een modulair systeem. Hierdoor kunt u eenvoudig extra Cube’s toevoegen aan uw infrastructuur. Zo kunnen er tot wel 100 Cube’s op één EVI aangesloten worden. Hierdoor is modulair uitbreiden heel makkelijk en doet u dit zonder bij iedere laadaansluiting een nieuw energiedistributies systeem aan te moeten schaffen.

zakelijk laden modulair

Afrekenen naar gebruik

Steeds vaker rijden uw relaties, medewerkers en partners rond in elektrische auto’s Logisch dus dat u uw locatie wilt voorzien van elektrische laadpunten. Maar natuurlijk wilt u wel graag overzicht houden en de kosten beperken.

 

F1RST verzorgt naast de productie en installatie van uw laadsysteem, voor de data-afhandeling en de benodigde verrekeningen met de leveranciers. Zo hoeft u zich nergens meer zorgen over te maken! U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om enkel specifieke laadpassen toegang te geven tot uw oplaadpunten, maar u kunt ook verschillende tarieven instellen voor medewerkers en/of bezoekers. Zo kunt u de gemaakte kosten specifiek doorbelasten aan de juiste partij.

 

Onze backoffice registreert alle geladen kWh’s per laadpas. Wij registreren waar er wordt geladen, hoe lang en hoe laat er wordt geladen en tegen welk tarief dit is gedaan. U betaalt bij F1RST dus alleen voor de gebruikt kW’s.

Meer over de Cube
zakelijk laden cube f1rst laadpalen

Service en onderhoud

Voor de service en het onderhoud van uw laadpunten bieden wij een abonnement aan. Dit abonnement is een voordelige optie omdat u zo altijd verzekerd bent van service en onderhoud op het juiste moment en geen aparte afspraken hoeft in te plannen.

 

Het serviceabonnement kost €10 per maand, per Cube. Dit abonnement bestaat uit twee sectie:

 

 • €4,00 | Data en verrekening.
 • €6,00 | Onderhoud en telefonische helpdesk.

 

We verrekenen deze service in overleg met u. U kunt dit per maand, per kwartaal of per voldoen. Alles om het voor u zo makkelijk mogelijk te houden!

Naar service en onderhoud
Het slimme F1rst laadsysteem

Het slimme systeem van F1rst bestaat uit een basis: EVI, dat staat voor Electronical Vehicle Intelligence, en de Cube: het directe oplaadpunt. Op één EVI kunt u tot wel 100 Cube’s aansluiten. Beide producten zijn per stuk verkrijgbaar en ze ver uit te breiden als u maar wenst.

 

Kiest u zakelijk voor de laadoplossingen van F1RST? Dan plaatsen wij de EVI op een plaats naar keuze. Mogen wij bij u thuis aan de slag? Dan wordt de EVI in uw meterkast geplaatst. De bijbehorende Cube (of mix. 4 Cubes aan huis) plaatsen wij op een plek naar uw voorkeur. We kunnen het systeem op vrijwel iedere ondergrond of aan de wand bevestigen. Kan het niet op de wand? Dan kunt u gebruik maken van de handige grondplaat!

Advies op maat ontvangen

Fiscale voordelen

Ondernemers kunnen bij de aanschaf van een elektrische auto en laadpunt gebruikmaken van een aantal fiscale voordelen. De regelingen zijn opgezet om de aanschaf van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen te stimuleren. Als u besluit te investeren in een elektrische auto en/of laadpaal bespaart u met deze regeling tot wel honderden euro’s.

 

MIA – Milieu-investeringsaftrek
U kunt profiteren van een extra aftrekmogelijkheid van de fiscale winst. Heet u een elektrische auto en/of een laadpunt aangeschaft? Dan kunt u aanspraak maken op de Milieu-investeringsaftrek (MIA). Regeling MIA biedt u de mogelijkheid tot 36% van het investeringsbedrag in mindering te brengen op de fiscale winst, naast de afschrijving van het bedrijfsmiddel. Het percentage van de aftrek is afhankelijk van de gangbaarheid van het bedrijfsmiddel en de milieueffecten.

Bij de investeringskosten van een laadpunt, mag u ook de installatiekosten meenemen. De MIA-regeling is alleen van toepassing bij een investering van €2.500 of meer.

 

Wanneer u als ondernemer al gebruikgemaakt heeft van de Energie-investeringsaftrek (EIA) dan heeft u geen recht meer op de MIA.

 

VAMIL – Willekeurige Afschrijving Milieu Investeringen
Bij aanschaf van een laadpunt kunt u gebruik maken van de regeling Willekeurige Afschrijving Milieu-investeringen (VAMIL). Met deze regeling kunt u zelf beslissen hoe snel en wanneer u de investering voor het laadpunt afschrijft. Met de VAMIL kunt u tot 75% van het investeringsbedrag op een willekeurig moment afschrijven. Door sneller af te schrijven verminderd u de fiscale winst en betaalt u daardoor minder belasting in dat jaar.

Voorwaarden:

 • De onderneming of ondernemer betaalt in Nederland vennootschap of inkomstenbelasting
 • Het bedrijfsmiddel staat op de milieulijst van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).
 • Kost het laadpunt minder dan €2.500? Dan kan deze worden aangemeld in combinatie met uw elektrische auto.
 • Voor MIA moet het totaalbedrag aan milieu-investeringen ( aanschaf en voortbrengingskosten) minimaal €2. 500 voor het jaar 2018 zijn, installatie mag worden meegeteld.
 • De laadpaal mag niet op openbaar terrein staan.
 • Het bedrijfsmiddel moet nieuw zijn, de laadpaal en de auto zijn niet eerder gebruikt.
 • Het maximaal te melden bedrag is €50.000,- voor een volledig elektrische auto of €35.000,- voor een plug-in-hybride.
 • U kunt voor hetzelfde bedrijfsmiddel niet zowel energie-investeringsaftrek (EIA) als MIA tegelijk krijgen.
 • Aanmelden moet binnen drie maanden na aanschaf.
 • Elke laadpunt geldt als een aparte investering.

Volledig voor u verzorgd

F1RST is er om u volledig te ontzorgen in E-mobility. Daarom bieden wij ook een volledig programma aan. F1rst produceert, levert en installeert de producten en zorgt voor de data-afhandeling en benodigde verrekeningen met leveranciers.

Wist u dat we de Cube ook kunnen leveren met een laadkabel op maat? Deze meten we in op uw locatie om zo de gewenste kabellengte en het geschikte type stekker te selecteren.

particulier cube f1rst
cube f1rst laadsysteem particulier

Fair pricing

In tegenstelling tot andere aanbieders berekenen wij geen extra kosten over uw geladen Kw. Bij F1RST betaalt u alleen voor wat u ook daadwerkelijk verbruikt.

Klein maar fijn

Because size does matter! Wij zijn er namelijk van overtuigd dat dit de usability van onze producten verbetert. Als resultaat hiervan is ons oplaadpunt net zo klein als uw lunchdoos en past hij perfect in de palm van uw hand!

1st oplaadpunt klein particulier

Customisation

Wilt u de look en feel van het laadpunt aansluiten bij uw huisstijl of exterieur? Dat kan! Wij denken graag met u mee en kunnen onze oplaadpunten personaliseren naar uw wens.

Meer weten over onze producten of een advies op maat ontvangen? Neem direct contact op met onze adviseurs!

Wat zijn uw laadwensen?

Bij F1RST ontvangt u altijd een offerte op maat. Ieder F1RST laadsysteem verdient eigen aandacht, net als uw persoonlijke laadwensen. Uw wensen zijn de groene draad voor onze adviseurs.

Wat is de situatie?

Onze specialist komt bij u langs op locatie. Daar wordt bekeken welke opstelling het beste bij uw situatie past. U weet dan ook direct waar u aan toe bent qua kosten en aanpak.

Wat kunt u verwachten?

Nadat onze specialist zijn bezichtiging heeft afgerond koppelt hij de ideale situatie door naar onze binnendienst. Zij nemen contact met u op om een afspraak voor installatie te maken.