logo

F1RST BV

Neem contact met ons op
Wilt u meer te weten komen over onze producten of wilt u advies op maat? Neem gerust contact op met één van onze adviseurs.

Tel. +31 (0)88-0110297 / Whatsapp +31 (0)88-0110295

info@f1rst.nl

 

Definitielijst schept duidelijkheid in de EV-wereld

Definitielijst schept duidelijkheid in de EV-wereld

Weet u wat het verschil is tussen een laadpunt en een laadlocatie? Of waar de afkortingen OCPI en OCPP voor staan? RVO.nl heeft een brochure opgesteld waar deze en andere begrippen uit de wereld van elektrisch laden staan, per thema gerangschikt. Deze brochure, getiteld ‘Laden van elektrische voertuigen- definities en toelichting’, is tot stand gekomen in samenwerking met ElaadNL en NKL.


Eenduidigheid 
De markt rond laden van elektrisch voertuigen én de technologie en business rondom elektrisch vervoer is nog volop in ontwikkeling. Daarmee ontstaan allerlei nieuwe termen. Termen waarmee nog lang niet iedereen vertrouwd is en die dan ook door elkaar worden gebruikt. Eenduidige terminologie helpt noodzakelijke ontwikkelingen versnellen. Ook handig voor nieuwe spelers die hun weg op de markt snel moeten vinden.


EV-termen gerangschikt
In de tweetalige publicatie ‘Laden van elektrische voertuigen- definities en toelichting’ staan allerlei begrippen uit de wereld van elektrisch laden per thema gerangschikt. De verwachting is dat deze definitielijst bijdraagt aan eenduidigheid in de communicatie rondom laadinfrastructuur. De termenlijst is opgesteld door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) in samenwerking met ElaadNL, het kennis-en innovatiecentrum op het terrein van slim laden en infrastructuur in Nederland (www.elaad.nl) en NKL, Nationaal Kennisplatform Laadinfrastructuur (www.nklnederland.nl).
Deze brochure is een eerste uitgave van deze publicatie die zowel in het Nederlands als Engels beschikbaar is. Op basis van feedback en voortschrijdend inzicht zal er regelmatig een update verschijnen.

admin
No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website